Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Støttemuligheder

Vær obs. på som virksomhed, at din kommune har støtteordninger, som kan hjælpe jer med henblik på at fastholde medarbejdere med nedsat arbejdsevne.

Hjælp til fastholdelse af medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Nogle medarbejdere kan blive ramt nedsat arbejdsevne af forskellige årsager. Det kan f.eks. være efter en langstidsygemelding, efter stress eller efter en arbejdsskade. I de tilfælde er det nyttigt at vide at du som virksomhed kan få hjælp og vejledning til at få den gældende medarbejder tilbage på jobbet via din kommune. Det er muligt, at få rådgivning til at lægge en fælles plan for virksomhed og medarbejder. Eller det kan være hjælp til anskaffelse af hjælpemidler, der kan lette medarbejderens mulighed for at udføre sit arbejde. Det kan også være personlig assistance eller mentorstøtte.

 

Muligheder for støtte til tilknytning af medarbejdere

Kontakt ArbejdskraftAlliancen for at høre mere om jeres muligheder for støtte til tilknytning af medarbejdere til arbejdsmarkedet. Hør mere om følgende støttemuligheder:

Delvis sygemelding og raskmelding

Delvis syge- / raskmelding kan benyttes, hvis en sygemeldt medarbejder kan arbejde på trods af sygdom eller har behov for en gradvis tilbagevenden til arbejdet efter en sygdomsperiode. Her er det muligt at få refunderet en del af lønudgifterne.

Virksomhedspraktik

Hvis der er usikkerhed om, hvilke arbejdsopgaver en medarbejder kan håndtere, kan kommunen tilbyde medarbejderen et praktikforløb - enten på medarbejderens egen arbejdsplads eller på en anden arbejdsplads.

Mentorordning

Mentorordningen giver mulighed for, at en kollega kan give støtte til den sygdomsramte. Det er muligt at få et tilskud hertil.

§ 56-aftale

Hvis medarbejderen har gentagne sygdomsforløb på grund af en kronisk sygdom, kan I søge om at indgå en § 56-aftale. Aftalen betyder, at du som arbejdsgiver kan få dagpengerefusion fra medarbejderens første fraværsdag.

Støtte til hjælpemidler

Din kommune kan yde støtte til hjælpemidler og mindre ændringer af arbejdspladsen. Der kan fx være tale om en særlig stol, en kran, der hjælper ved løft, eller andet, som kan kompensere for medarbejderens nedsatte arbejdsevne.

 

Find lokale aktører i din kommune:

Frederikssund Kommune

Se hvilke lokale aktører i Frederikssund Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Holbæk Kommune

Se hvilke lokale aktører i Holbæk Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Næstved Kommune

Se hvilke lokale aktører i Næstved Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Ringsted Kommune

Se hvilke lokale aktører i Ringsted Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Roskilde Kommune

Se hvilke lokale aktører i Roskilde Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Stevns Kommune

Se hvilke lokale aktører i Stevns Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Vordingborg Kommune

Se hvilke lokale aktører i Vordingborg Kommune som kan hjælpe med støttemuligheder.

Kontakt ArbejdskraftAlliancen

Har du nogle spørgsmål eller har brug for gratis og uvildig vejledning, så udfyld kontaktformularen.

SE OGSÅ...

Skal vi også hjælpe dig?

Hvis du ønsker hjælp er processen simpel. Tag kontakt til os - og vi hjælper med at afdække behov og løsningsmuligheder.

Om ArbejdskraftAlliancen

Arbejdskraftalliancen tilbyder håndholdte konsulentassistance og har til formål at tilbyde virksomheder en gratis og uvildig vejledning.

Samarbejdspartnere

Se listen over hvem ArbejdskraftAlliancen samarbejder med.

Find lokal konsulent

Find kontaktinformationer på din lokale ArbejdskraftAlliance-konsulent.

FÅ HJÆLP

Hvilke virksomheder hjælper vi?

Alle virksomheder - små, mellemstore og store – kan henvende sig til ArbejdskraftsAlliancen for gratis rådgivning og sparring uagtet, hvilken branche som de tilhører. Det vigtigste er, at du har et klart billede af, hvad dine udfordringer og at du har hjemme i ovennævnte kommuner, så hjælper vi dig videre til de rette samarbejdspartnere.