Skal vi også hjælpe dig?
Hvis du ønsker hjælp er processen simpel. Tag kontakt til os - og vi hjælper med at afdække behov og løsningsmuligheder.
Center for Arbejdsmarked kan hjælpe dig med at vejlede om opkvalificeringstilbud, at finde mulige kandidater, og at sikre og godkende kompetenceudviklingstilbud.
Center for Arbejdsmarked har to hovedformål:
For at understøtte, at virksomheder opkvalificerer og efteruddanner deres medarbejdere, kan der med støtte fra det offentlige ansættes jobrotations-vikarer til at varetage medarbejdernes arbejdsopgaver, mens de er på uddannelse. En jobrotations-vikar er en ledig, der på denne måde får mulighed for at komme ud på en arbejdsplads.
I praksis betyder ordningen, at en virksomhed kan sende en medarbejder i videreuddannelse eller opkvalificering i en kortere eller længere periode, mens medarbejderens opgaver varetages af vikaren.
Virksomheden udbetaler sædvanlig løn til den ansatte i hele uddannelsesperioden samt evt. kursusudgifter eller deltagerbetaling. Vikaren skal modtage overenskomstmæssig løn for de timer, som vedkommende er ansat i, og virksomheden modtager jobrotations-godtgørelse afregnet på timebasis for det antal timer, som jobrotations-vikaren arbejder i virksomheden. Vikaren skal have været ledig i mindst 6 måneder og være godkendt af jobcenteret (Center for Arbejdsmarked). Jobcenteret hjælper desuden også med at finde og opkvalificere vikaren, hvis der skønnes at være et behov for det.
Jobrotationsydelsen for 2024 er på 203,17 kr. pr. time, når medarbejderen er i uddannelse, og der samtidig er ansat en vikar. Virksomheden kan ikke samtidig modtage VEU-godtgørelse (kompensation for tab af løn, når man deltager i
erhvervsrettet uddannelse for voksne) – eller SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte).
Denne ordning giver mulighed for tilskud til opkvalificering efter ansættelse. Ordningen indebærer, at jobcentret kan give tilskud til arbejdsgivere til opkvalificering i forbindelse med ansættelse på ordinære vilkår, hvilket vil sige uden løntilskud.
Der kan afholdes udgifter til alle former for opkvalificering, herunder vejledningsforløb. Det er en betingelse, at opkvalificeringen ligger ud over, hvad virksomheden forudsættes at give fx i form af oplæring i arbejdsfunktioner eller arbejdsredskaber, der er særlige for den enkelte virksomhed.
Det er en forudsætning, at uddannelsen ligger i forbindelse med ansættelsen. Tilskuddet til virksomheden bevilliges altid ud fra en konkret vurdering fra jobcentret.
Rådmandshaven 20, 4700 Næstved
Tlf. 2016 6574
Mail: vkc@naestved.dk
Så kontakt ArbejdskraftAlliancens lokale partner i Vordingborg, udviklingskonsulent Khady Tauber Koné fra Business Vordingborg.
Tlf. 4025 8896
Mail: kk@businessvordingborg.dk
Hvis du ønsker hjælp er processen simpel. Tag kontakt til os - og vi hjælper med at afdække behov og løsningsmuligheder.
Arbejdskraftalliancen tilbyder håndholdte konsulentassistance og har til formål at tilbyde virksomheder en gratis og uvildig vejledning.
Alle virksomheder - små, mellemstore og store – kan henvende sig til ArbejdskraftsAlliancen for gratis rådgivning og sparring uagtet, hvilken branche som de tilhører. Det vigtigste er, at du har et klart billede af, hvad dine udfordringer og at du har hjemme i ovennævnte kommuner, så hjælper vi dig videre til de rette samarbejdspartnere.